divendres, 29 de maig del 2009

OLÉ Y OLÉ

Avinguda Atlàntida y olé!

Mira que n'hi ha de gent que té mal gust! I n'hi ha a tot arreu, ben a prop de casa també. Estic parlant del geni o genis que han triat el mobiliari urbà, que se'n diu, (la "decoració", vaja) de l'Avinguda Atlàntida de Folgueroles

Com es pot posar aquesta mena de gavadals(*) que més aviat semblen bidets gegants! Quan els veus plens de geranis de colors et sembla que arribes a la "feria de abril". Són tan lletjos que no els haurien volgut ni al Fòrum!

La il·luminació també fa la seva gràcia: uns fanals dignes de fer llum a una autopista o a un polígon industrial. Ara, com que al Real(**) de Sevilla hi ha tant llum, potser es tracta d'insistir en la mateixa estètica.




Verdaguer

Us heu fixat que aquest any, a la Festa Verdaguer, hi ha hagut novetats? La primera ha estat la xurreria. La segona, els anuncis a Catalunya Ràdio convidant tothom a la Festa Verdaguer ("...i tot de franc...", deia la cunya)
I l'altra novetat, és clar, ha estat la visita del President Pujol. Gràcies President! Després de vint-i-tres anys de càrrec i sis d'atrafegada jubilació, per fi ha trobat el moment adient per a visitar Folgueroles. Ni per l'any Verdaguer no hi va haver manera de fer un forat a l'agenda presidencial. És clar que potser hi ha ajudat el fet que ara, d'ençà que hi ha un alcalde com Déu mana (i no un socialistot d'aquests, amb cua i banyes i que fan pudor de sofre), també ve més de gust, fer l'excursió fins a Folgueroles.















(*)GAVADAL 1 m. [ED] [AGR] Vas gran rectangular de fusta per a rentar plats, remullar objectes, posar el menjar dels porcs i altre bestiar, etc. (DIEC)

(**)Real de la Feria: territorio ocupado por las manzanas de casetas, las aceras cubiertas de albero, los viales adoquinados y la portada. Contemplar principalmente de noche, la gran extensión que ocupa todo este conjunto justifica pagar el billete de la noria.(www.en-sevilla.com)