divendres, 9 de gener del 2009

Fenòmens meteorològics i fenòmens paranormals




Doncs aquesta vegada la nevada, planificada des dels despatxos de la capital, ha fet figa. Aquest matí sentia a Catalunya Ràdio la llista de mesures que s'havien pres per fer front a la nevada mai vista i m'ha vingut al cap aquella impressió, no demostrada científicament, que aquestes coses, si no ens enganxen en pilotes, no passen de l'anècdota local: molt diferent de la llevantada de fa uns dies, que s'ha endut platges, passejos marítims i fins alguna llotja de peix i algun tros de port.
I és que cada vegada estem més cofois dels nostres avenços i els nostres aparells: apretant un botó deixa de fer calor a l'estiu i fred a l'hivern i ens sembla que ho tenim tot sota control. I quan no tenim aparells per a controlar segons quines coses tenim institucions per anar-nos a queixar, com alguns veïns (la majoria, es veu, de segona residència) que s'han queixat del soroll de les esquelles de les eugues d'un ramader i han aconseguit el que publicava aquest matí el 9 nou a l'edició d'Osona i Ripollès (la imatge superior és un retall de la portada d'avui): si no fóssim 9 de gener, diria que és la innocentada.

2 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Ei, Àngel, abans que res, felicitats pel bloc. S'haurà d'anar seguint, perquè venint de qui ve, promet.

I sí, la notícia de Llanars és increïble. És de les que s'explicaran durant temps. Perquè fins ara havia sentit a parlar de "pixapins" (com veig que molt encertadament has etiquetat el teu escrit) que no els agradava el flaire de vaca d'alguns pobles, i fins i tot algun que es queixava del soroll de les campanes del campanar, però del dringar de les esquelles... és que no tinc ni paraules per definir quina mena de "pixapins" són, aquests.

Josep M. Diéguez ha dit...

Hola, Àngel.

És divertit, això de localitzar algú mitjançant el blog d'un tercer... ja t'aniré visitant de tant en tant!