divendres, 13 de novembre del 2009

"discrepància puntual"



Doncs sembla que els dos manaies de l'ajuntament han resolt la minicrisi. Més els val, perquè s'hi podien jugar la feina. Han decidit que l'alcalde no diu mentides (gràcies a Déu, perquè mira que ha de ser fotut tenir un alcalde mentider), d'això en diuen "discrepància puntual", de fotre fora de benestar social en Josep Farré en diuen "reajustament de responsabilitats" i tot arreglat. És clar que per acabar veient que tot plegat és una "discrepància puntual" hi ha hagut d'intervenir fins i tot en Josep Maria Matas, president comarcal de Convergència.

Diuen a El9Nou que els moviments del cartipàs no s'acaben aquí. Pot ben ser: en Miquel Masramon sap (des del primer dia) que té l'alcalde agafat per allà on li fa més mal i que , si convé, pot apretar molt; aneu a saber què haurà aconseguit, ara.
D'en Josep Farré no se'n diu res a cal 9Nou. Hauran aconseguit que deixi l'ajuntament? o l'hauran convençut perquè oblidi les mentides (perdó, "discrepàncies") d'en Baronet?

En Josep Comajoan al "A corre-cuita" publicat avui a l'edició en paper d'El 9 Nou (que curiosament també es titula "discrepància puntual") diu que tot ha sortit per una qüestió menor, arran d'un tema laboral. Discrepo (en sentit literal, no en el sentit "baronià" del terme). No és només un tema laboral, que també ho és (a una treballadora se li han passat els seus drets per allà), sinó que hi ha un servei imprescindible per a molta gent, la qualitat del qual perilla.
A més, d'aquí a un temps, aquest servei serà substituït per un centre de dia, la gestió del qual segurament no la farà directament l'ajuntament, sinó que deurà anar a càrrec de l'empresa que guanyi el concurs que es convocarà en el seu moment, empresa que haurà de contractar personal (entre el qual no es trobarà la treballadora acomiadada). I aquest tema el portarà personalment en Carles Baronet.

Per cert, dissabte passat es va fer la segona assemblea de veïns, dels quals n'hi van assistir una vintena (potser ens ho hem de fer mirar). La qüestió de la "discrepància puntual" no havia de sortir però ho va fer, per les preguntes d'una veïna que volia saber per què s'havia destituït en Farré. Doncs bé, l'alcalde no va voler contestar-li i, davant la la insistència de la senyora, vam haver de ser els regidors de l'oposició, els qui ho vam fer. Cal afegir que des del públic va haver-hi paraules de reconeixement per l'honestedat que en Josep Farré va demostrar en el ple. Ara es veurà si l'estranya parella d'aquí a sota haurà aconseguit que aquella honestedat també sigui "puntual" o no.

Realment, estan fets l'un per l'altre
(Foto: Jordi Puig - El 9 Nou - 13/06/2007)


4 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Àngel, t'havia promès pel Facebook una resposta a l'apunt de la setmana passada i he anat tant de bòlit que ni per a això vaig tenir temps. Bé, escric quatre ratlles a veure si ens en sortim.

La informació de divendres sí que donava més prevalença a la crisi municipal (que ara es nega des de l'equip de govern amb els eufemismes ja coneguts) que al tema que l'havia provocat. Sí, tot i que això era així perquè tant el titular com les fotos feien referència a la crisi i no pas al tema dels tallers de la gent gran. En nombre de línies del text, però, n'hi havia més de dedicades a aquest segon tema que al primer. Per tant, no és que el tema no es tractés.

I bé, suposo que és qüestió de valoració, de veure què és més important i què menys. No vull pas negar la importància del tema dels avis, que de segur que en té, però a la redacció, cada dia i cada hora has d'acabar escollint, prioritzant un tema per damunt d'un altre, aquest va amb foto i aquest altre no, aquest va a tal pàgina i aquest més enrere, aquest el toquem avui i aquest el deixem per un altre dia, aquest té un titular molt cridaner i aquest altre un de més pla, etc, etc, etc. A vegades la devem encertar i d'altres no, seguríssim.

Si vam destacar més la crisi municipal que el tema dels avis és per diferents motius. El primer, que si en Farré hagués dut fins a l'últim extrem la seva discrepància (recordo que ens va declarar: "Pel que fa a mi, el pacte està trencat"), l'esdevenir immediat de l'Ajuntament de Folgueroles (amb un ple de pressupostos a les envistes, i tota una segona part de legislatura), era més que noticiable. Repeteixo: sense treure importància a l'altre tema, que era àmpliament explicat en la segona part de la notícia.

Però és que hi havia algun altre motiu: si tan important era el tema dels avis, com és que ningú ni de l'oposició ni dels familiars en va fer saber res a El 9 Nou fins tres dies abans del ple? A vegades, si algú vol que es parli d'una notícia al diari, també s'ho ha de "treballar". I no s'hi val a dir que la feina del periodista ha de ser trobar-la ell, la notícia. Arribem on arribem, i aquest tema ni l'havíem ensumat. Ningú de Folgueroles ens hi havia "ajudat" a fer-ho. No voldria que sonés a excusa, és només una constatació.

Respecte al tema en sí, al qual repeteixo no vull treure-li importància en sí mateix, només voldria fer un comentari respecte la seva dimensió pública. Al ple sí que les intervencions del públic (i la més sonada de les de l'oposició) van girar entorn d'aquest tema. Amb tot, tampoc és que hi hagués la sala plena de familiars dels usuaris del servei. Però és que el dissabte, en una setmana que aquest devia ser el "gran tema" a Folgueroles, amb la notícia a portada d'El 9 Nou de divendres i venint del ple com es venia, es fa una assemblea veïnal i podent-hi esperar una assistència massiva (d'usuaris i familiars, però també d'altra gent emprenyada del poble), ens trobem que no passen de la vintena de persones. Realment hi ha tanta angoixa, tant perilla la qualitat del servei? Els interrrogants no els hi poso perquè sí. En realitat és una pregunta, perquè no en sé la resposta.

De tota plegat, l'únic que em fa dubtar és que tu, Àngel, que ja saps que et tinc per una persona cabal i mesurada tinguis un posicionament tan clar. No ho sé, igual la vam pifiar destacant més l'efecte polític del problema per damunt d'aquest, però penso que no. I no vam deixar d'informar-ne, sinó que ho vam tractar en un segon pla.

Bé, en podem continuar parlant, aquí i on faci falta. Salut, i bon cap de setmana!!!

l'àngel ha dit...

Gràcies pel comentari, Josep. T'envejo la capacitat d'explicar-te tant en tan poc espai (és clar que d'això n'has fet el teu ofici)
Mira, no m'estranyaria que tinguessis més raó tu que jo. El tractament de la notícia no em va agradar perquè en el context polític que viu el país, algú (molts) pot pensar que els polítics, quan no roben es barallen. I em sap greu, primer, que es pugui pensar això i, segon, que es vegi els polítics com un sector aliè a la resta de la societat, quan (sempre que en tinc ocasió ho dic) els polítics no són més que ciutadans "normals" que durant un temps estan al servei dels altres ciutadans (però això auguns polítics tampoc ho entenen)
Així és com ho veig i així és com ho visc (però potser m'ho hauria d'agafar d'una altra manera)
Gràcies novament, Josep.

l'àngel ha dit...

Em descuidava d'una cosa. No ens vam posar en contacte amb cap mitjà de comunicació, és veritat, però és que a mi, no sé com dir-ho, "em fa cosa" fer servir aquest recurs a l'hora de fer política (ja es veu, que tinc una gran carrera política pel davant, oi?) Mira, havíem parlat amb els companys d'enviar un article d'opinió (o una cosa així) al 9nou i ni això no hem fet. En fi, no ho descarto, d'enviar algun escrit, algun dia (que no sé ni com s'ha de fer), sobre algun tema que considerem prou important.

Imma García ha dit...

ÀNGEL , ESTIC AMB TU!!! El que si és cert, és que per una altra vegada caldria fer un comentari ( format article) i enviar-lo a la premsa perquè així sàpiguen per avançat la opinió que se'n té de tot plegat...